2013. február 14., csütörtök

Réteges tejbezabi



Hozzávalók:

8 dl tej
15 dkg zabpehely
1 csomag vaníliás cukor
cukor (xilit v. édesítőszer) ízlés szerint
egy kevés őrölt fahéj
2-3 evőkanál kakaópor
meggylekvár

Elkészítés:


A tejet felmelegítem, hozzáadom a zabpelyhet, felfőzőm. Akkor jó, ha kb. olyan állaga van, mint a tejberizsnek. Leveszem a tűzről, beleteszem a vaníliás cukrot, cukrot és a fahéjat. Jól elkeverem. A felét egy tálba borítom, a maradékhoz hozzákeverem a kakaóport. A vaníliás rétegre meggylekvár pötyögtetek, óvatosan elterítem rajta a kakaós réteget. Kihűtöm, és pár órára berakom a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése