Hozzávalók:
25 dkg száraz tészta
50 dkg brokkoli (friss v. fagyasztott)
15 dkg házi sonka
2 közepes fej hagyma
1 tejföl
só
fokhagyma
bazsalikom
15 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A sonkát apró kockákra vágom. A zsíros részeket beleteszem egy serpenyőbe, és lassú tűzön kiolvasztom. Ha kiolvadt, hozzáadom az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Majd a brokkolit is hozzáteszem, ha már puha jöhet a tejföl és ízlés szerint a só és fokhagyma. Összeforralom, majd hozzáadom bazsalikomot.
Közben a tésztát bő, sós vízben megfőzöm.
A zöldséges "ragut" összekeverem a tésztával. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt formába teszem. A tetejét megszórom reszelt sajttal, 200 fokon pirosra sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése