2013. február 12., kedd

Brokkolis, sonkás rakott tészta

Hozzávalók: 


25 dkg száraz tészta

50 dkg brokkoli (friss v. fagyasztott)
15 dkg házi sonka
2 közepes fej hagyma
1 tejföl

fokhagyma
bazsalikom

15 dkg ementáli sajt

Elkészítés:


A sonkát apró kockákra vágom. A zsíros részeket beleteszem egy serpenyőbe, és lassú tűzön kiolvasztom. Ha kiolvadt, hozzáadom az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Majd a brokkolit is hozzáteszem, ha már puha jöhet a tejföl és ízlés szerint a só és fokhagyma. Összeforralom, majd hozzáadom bazsalikomot.

Közben a tésztát bő, sós vízben megfőzöm.

A zöldséges "ragut" összekeverem a tésztával. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt formába teszem. A tetejét megszórom reszelt sajttal, 200 fokon pirosra sütöm.

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése