2013. február 14., csütörtök

Mákpiskóta a múlt századból



Hozzávalók:

6 tojás
18 dkg porcukor vagy édesítőszer
20 dkg darált mák
egy csipet só

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverem. A fehérjét a maradék cukorral és egy pici sóval kemény habbá verem. A felhabosított tojássárgájához 3-4 részletben hozzáadom a mákot, majd – szintén több részletben – a tojáshabot, óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt, közepesen nagy tepsibe öntöm, 175 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.

A tetejére meggyet, erdei gyümölcsöt szórhatunk. Ha nagyobb tepsiben sütjük, lehet belőle piskótatekercset készíteni, meggylekvárral, citromkrémmel, vaníliapudinggal …

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése