
Hozzávalók:
6 tojás
18 dkg porcukor vagy édesítőszer
20 dkg darált mák
egy csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor 2/3-ával
habosra keverem. A fehérjét a maradék cukorral és egy pici sóval kemény habbá
verem. A felhabosított tojássárgájához 3-4 részletben hozzáadom a mákot, majd –
szintén több részletben – a tojáshabot, óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt, közepesen nagy tepsibe öntöm, 175
fokos sütőben tűpróbáig sütöm.
A tetejére meggyet, erdei gyümölcsöt szórhatunk. Ha nagyobb
tepsiben sütjük, lehet belőle piskótatekercset készíteni, meggylekvárral,
citromkrémmel, vaníliapudinggal …
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése