2013. február 13., szerda

Vaníliapuding mákos-gyömbéres babapiskótával


Hozzávalók:

1 csomag vaníliapuding
2-3 evőkanál cukor
5 dl tej
6-8 babapiskóta
3-4 evőkanál darált mák
2-3 teáskanál őrölt gyömbért

Elkészítés:

A pudingot 4 dl tejjel és a cukorral elkészítem.

A maradék tejben megáztatom a darabokra tört babapiskótát. A mákot összekeverem a gyömbérrel, ebbe forgatom a piskótadarabokat. Egy kisebb tálban rétegezem a  meleg pudinggal.

Ha kihűlt hűtőbe teszem, pár óra múlva fogyasztható.

Megjegyzés:

Amikor elkészítettem, megszórtam kandírozott citromhéjjal, nem volt az igazi. Legközelebb inkább kandírozott gyömbérrel fogom csinálni. Vagy: meggybefőttel, mazsolával, szárított vörösáfonyával, ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése