2013. március 11., hétfő

Sárgarépás sertésragu



Hozzávalók:


50 dkg sertéshús (comb, tarja, lapocka)
1 nagy fej hagyma
két nagy sárgarépa
kevés zsíros szalonna
fokhagyma
bors
őrölt kömény
6-7 szem borókabogyó
zellerlevél

Elkészítés:


A szalonnát apró kockákra vágom, a zsírját kiolvasztom. Hozzáadom a felkockázott hagymát, és feldarabolt sárgarépát. Fedő alatt addig párolom, amíg a hagyma üveges nem lesz. A húst felcsíkozom, hozzáadom a sárgarépás hagymához, megfűszerezem. Lefedve, közepes lángon, addig párolom, amíg a hús puha nem lesz. Időnként megkeverem, az elpárolgott folyadékot jóféle vörösborral pótlom.

Főtt tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése