2013. március 26., kedd

Házi kifli





Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dkg  cukor
1 dkg  
2-3 dl tej

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük, beletesszük a cukrot, az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, míg tészta le nem válik a kezünkről és a tálról.

Egy órát kelesztjük. Egy kicsit átdolgozzuk.

Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, több cipóra vesszük.
A cipókat kigyújtjuk, nyolc részre vágjuk, a cikkeket felcsavarjuk.
A kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben negyed órát pihentetjük, közben a sütőt 175 fokra melegítjük.

A tetejüket megkenjük felvert tojással.
Szép pirosra sütjük, ez általában 10 perc.

Ez a családunk egyik nagy kedvence. Vendégvárónak is tökéletes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése