Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dkg cukor
1 dkg só
2-3 dl tej
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, beletesszük a cukrot, az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, míg tészta le nem válik a kezünkről és a
tálról.
Egy órát kelesztjük. Egy kicsit átdolgozzuk.
Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, több cipóra
vesszük.
A cipókat kigyújtjuk, nyolc részre vágjuk, a cikkeket
felcsavarjuk.
A kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben negyed órát
pihentetjük, közben a sütőt 175 fokra melegítjük.
A tetejüket megkenjük felvert tojással.
Szép pirosra sütjük, ez általában 10 perc.
Ez a családunk egyik nagy kedvence. Vendégvárónak is tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése